Izjava o zaštiti privatnosti podataka


Osobne podatke korisnika svojih usluga i posjetitelja stranice www.tecro.hr u skladu s važećim propisima obrađuje PEVEX d.d., OIB 73660371074, Sesvete (Grad Zagreb), Savska cesta 84 (dalje: Voditelj obrade). Voditelj obrade se obvezuje zaštititi privatnost podataka koji se prikupljaju prilikom posjeta ovoj internetskoj stranici i osobnih podataka prikupljenih na temelju vaše izričite privole putem za to predviđenih obrazaca te vas upoznaje sa svrhom njihova prikupljanja, načinom njihove obrade i zaštite i pravima koja vam vezano uz tu obradu pripadaju. Ovu internetsku stranicu možete koristiti i bez otkrivanja vaših osobnih podataka. Niste zakonski ili ugovorno obvezni dati na raspolaganje svoje osobne podatke. Ako želite, možete ograničiti, blokirati ili izbrisati kolačiće promjenom postavki vašeg preglednika, ali bi to moglo rezultirati time da internetska stranica neće raditi kako treba ili će vam pristup određenom sadržaju biti onemogućen.

Podaci koji se prikupljaju prilikom Vaše posjete ovoj internetskoj stranici

O kolačićima

Kolačići su skup informacija koje u obliku tekstovne datoteke na vaše računalo, tablet ili mobilni telefon sprema ova internetska stranica kada je posjetite. Internetska stranica može povući te kolačiće s vašeg internet preglednika (Internet Explorer, Mozilla Firefox ili GoogleChrome i sl.) svaki put kada je posjetite kako bi vas prepoznala i prilagodila vam svoj sadržaj. Kolačići u pravilu ne sadrže nijednu informaciju putem koje bi se moglo identificirati osobu, ali se koriste kako bi se identificirali preglednik ili računalo. Ova internetska stranica putem kolačića ne može pristupiti drugim datotekama na vašem uređaju. Podaci koji se prikupljaju putem kolačića su: informacije o pregledniku i operacijskom sustavu koji koristite, vremenu vašeg posjeta, korištenju funkcija koje ova stranica omogućava, učestalosti pristupanja ovoj internetskoj stranici, oznaci datoteka kojima ste pristupili,  količini prenesenih podataka i internetskim stranicama kojima ste pristupili putem ove internetske stranice.

Vrste kolačića koje ova web stranica koristi

Nužno potrebni – obavezni kolačići (uvijek aktivni) - nužni za funkcioniranje internetske stranice i ne mogu se isključiti u našim sustavima. Uobičajeno se postavljaju kao odgovor na vaše radnje koje uključuju zahtjev za uslugama, kao što je postavljanje preferencija u odnosu na kolačiće, prijava ili ispunjavanje obrazaca. Svoj preglednik možete postaviti da blokira te kolačiće ili pošalje upozorenje o njima, ali u tom slučaju neki dijelovi stranice neće raditi. Ti kolačići ne pohranjuju nikakve informacije koje bi vas mogle identificirati. Funkcionalni kolačići (mogu se isključiti) - omogućuju internetskoj stranici da pruži poboljšanu funkcionalnost i personalizaciju. Ovi kolačići dopuštaju web stranici da pamti neke od vaših odabranih opcija (npr. jezik, regiju) i nudi napredne, personalizirane funkcije. Možemo ih postaviti mi ili pružatelji usluga trećih strana čije su usluge dodane na naše stranice. Ako ne omogućite te kolačiće, neke od tih funkcija možda neće pravilno funkcionirati. Iskustveni kolačići (mogu se isključiti) - prikupljaju podatke o tome kako se korisnici ponašaju na web stranici (npr. koje sadržaje najčešće posjećujete na našoj web stranici), s namjenom poboljšanja iskustvene komponente web stranice. Ovi kolačići ne prikupljaju podatke pomoću kojih bi mogli identificirati korisnika. Marketinški kolačići (mogu se isključiti) - omogućuju nam bilježenje posjeta i izvora prometa kako bismo mogli mjeriti i poboljšati učinkovitost svoje internetske stranice. Pomažu nam saznati koje su stranice najviše i najmanje popularne i vidjeti kako se posjetitelji kreću stranicom. Sve informacije koje ti kolačići prikupljaju akumuliraju se i stoga ostaju anonimni. Ako ne omogućite te kolačiće, nećemo znati kada ste posjetili našu stranicu i nećemo moći pratiti njezinu učinkovitost. Ne pohranjuju izravno osobne postavke, ali temelje se na jedinstvenoj identifikaciji vašeg preglednika i internetskog uređaja. Ako ne omogućite te kolačiće, susrest ćete se s manje ciljanim oglašavanjem.

Svrha obrade

Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog doživljaja i prikupljanje statističkih podataka o posjetima. Na temelju tako dobivenih podataka lakše prilagođavamo sadržaj i mogućnosti internetske stranice vašim potrebama, a ujedno provjeravamo učinkovitost prikazivanja njenih sadržaja i oglasa. Interakcija vas kao korisnika i same internetske stranice brža je i jednostavnija uz pomoć kolačića. Pomoću njih, internetska stranica pamti postavke i iskustva pojedinca, čime se štedi vrijeme i pregledavanje stranice čini učinkovitijim i ugodnijim.

Google Analytics usluga

Voditelj obrade korisnik je usluge Google Analytics putem koje analizira podatke prikupljene vašim korištenjem ove internetske stranice. Također, Google Inc. (u daljnjem tekstu: Google) kao vlasnik te usluge koristi te podatke i u svrhu poboljšanja svojih usluga. Da biste saznali više o tome koje informacije Google prikuplja, kako upotrebljava te informacije i kako kontrolirati informacije poslane Googleu, pogledajte stranicu partnera Googleovih pravila o privatnosti. Možete se isključiti iz usluge Google Analytics tako da instalirate sljedeći dodatak pregledniku: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout. Osim Google Analyticsa, kako bismo prikazivali sadržaj koji je relevantan za svakog korisnika osobno, te time unaprijedili korisničko iskustvo na našoj web stranici koristi se i Facebook pixel. Facebook pixel omogućava nam da saznamo više o načinu na koji naši koriste koriste naše internetske stranice te da oglase prikazujemo onima koje najviše zanimaju.  Svakim posjetom internetske stranice na kojoj je usluga integrirana Facebook pixelom, web preglednik osobe koja je podnositelj podataka automatski se identificira s Facebookom. Tijekom ovog tehničkog postupka Facebook prima osobne podatke, kao što je IP adresa ili ponašanje pretraživanja korisnika, koje Facebook koristi, između ostalog, za umetanje relevantnih oglasa. Više informacija o Facebook Pixelu dostupno je u Uvjetima korištenja Facebook Pixela, u Smjernicama za zaštitu privatnosti podataka Facebook Pixela, i uPravilima za dobivanje pristanka za kolačiće za aplikacije i stranice.

Osobni podaci prikupljeni na temelju vaše izričite privole putem za to predviđenih obrazaca

Mogućnost izbora

Općenito, možete koristiti ovu internetsku stranicu i bez otkrivanja vaših podataka. Ostale osobne podatke pohranjujemo samo ako nam ih na temelju vaše izričite privole učinite dostupnim. Ako je to potrebno radi provođenja svrhe za koju ste dali privolu, vaši osobni podaci mogu biti proslijeđeni nekom od naših partnera koji ih za nas obrađuju u svojstvu izvršitelja obrade. Rokovi obrade

Podaci prikupljeni putem kolačića brišu se nakon isteka vijeka trajanja kolačića ili ako kolačić izbrišete. Podaci prikupljeni putem predviđenih obrazaca brišu se nakon proteka roka na koji ste pristali da se oni obrađuju, odnosno nakon prestanka svrhe u koju su prikupljeni, a najkasnije po isteku svih zakonskih obveza povezanih s čuvanjem osobnih podataka. Čuvanje osobnih podataka

Osobne podatke koje prikupimo o vama čuvamo u sigurnom okruženju. Vaši osobni podaci su zaštićeni od neovlaštenog pristupa, otkrivanja, uporabe, izmjena ili uništenja od bilo koje organizacije ili pojedinca. Obrasci koje možete ispuniti na našim stranicama: Ankete

Kroz ankete prikupljamo informacije o Vašem zadovoljstvu s našim proizvodima i druge korisne podatke kako bi ih prilagodili Vašim potrebama te u svrhe promicanja odnosa s javnošću. Rezultati provedenih anketa ili upitnika su isključivo sumarni i anonimni. Za sudjelovanje u anketama ili upitnicima prijavljujete se svojom e-mail adresom kroz web obrazac.

Promidžbene nagradne igre i nagradni natječaji

Povremeno organiziramo nagradne igre i druga natjecanja. Osobne podatke koje prikupljamo na ovaj način obrađujemo isključivo u svrhu realizacije nagradne igre, odnosno natjecanja (npr. objava imena dobitnika za kontaktiranje dobitnika, dostave nagrade i sl.). Za sudjelovanje u nagradnoj igri ili natječaju potrebni su nam Vaše ime, prezime, e-mail, kontakt telefon i adresa za dostavu nagrade. Po potrebi možemo tražiti dodatne informacije koje će biti definirane pravilima nagradne igre ili natječaja (npr. broj računa). Prikupljene podatke brisat ćemo nakon isteka 12 mjeseci od dana objave dobitnika. Ako ste na prijavnom obrascu za nagradnu igru ili natječaj pristali primati promotivne poruke, u svakom trenutku možete odustati od primanja promotivnih poruka na način da odaberete ponuđenu opciju povlačenja suglasnosti u primljenoj promotivnoj poruci.

Upiti i reklamacije

Ako nam se obratite s vašim upitima, podatke koje nam pri tome dostavite obrađujemo isključivo za pružanje traženih informacija. Nakon odgovora na vaš upit dostavljene podatke ćemo obrisati. Osobni podatci koju su nužni za rješavanje reklamacije na proizvod čuvaju se 12 mjeseci od dana zaprimanja sukladno propisima kojima se uređuju prava potrošača.

Otvorene zamolbe za posao

Podatke koje nam pošaljete kroz otvorene zamolbe za posao obrađuju se isključivo u svrhe obavljanja selekcijskog postupka pri zapošljavanju, a čuvaju se šest mjeseci.

Pravila zaštite osobnih podataka drugih web stranica/trećih osoba trećih strana

Na ovoj stranici pronaći ćete poveznice na druge web stranice ili portale. Pravila o zaštiti osobnih podataka na tim portalima mogu biti drugačija od ovih Pravila. Na našoj stranici možemo vam ponuditi i značajke društvenih mreža koje omogućavaju dijeljenje osobnih podataka na društvenim mrežama. Stoga vas molimo da se upoznate s pravilima o zaštiti osobnih podataka koja se primjenjuju na stranicama drugog portala ili društvenoj mreži odnosno od strane trećih osoba.

Prava vas kao ispitanika

Prava koja vam pripadaju s obzirom na vaše osobne podatke prikupljene putem ove internetske stranice su:

  • Pravo povući privolu za obradu Vaših osobnih podataka (takvo povlačenje privole ne utječe na zakonitost obrade na temelju privole prije njezina povlačenja),
  • pravo na pristup svojim osobnim podacima, njihov ispravak, njihovo brisanje i ograničavanje njihove obrade,
  • pravo na ulaganje prigovora na obradu,
  • pravo na prenosivost podataka drugom voditelju obrade, bez našeg ometanja,
  • pravo na podnošenje prigovora nadzornom tijelu.
Ako imate pitanja vezana uz vaše osobne podatke prikupljene korištenjem ove internetske stranice ili kakvih zahtjeva obratite nam se na e-mail adresu: [email protected] Ako smatrate da je neko od vaših prava povrijeđeno možete podnijeti prigovor Agenciji za zaštitu osobnih podataka na kontakt: AZOP, Selska cesta 136, HR – 10 000 Zagreb, email: [email protected].
© Copyright 2022 / PEVEX d.d.